NASZE WYPIEKI
Wszystkie wypieki powstają na miejscu w naszej pracowni cukierniczej, co daje gwarancję ich świeżości oraz smaku. Tworzymy wypieki przy użyciu tradycyjnych metod z najwyższą starannością, przykładając wagę do najważniejszego, a więc składników.
Głównym wyznacznikiem jest jakość, dlatego do wypieku używamy:
- jajek „0” – ekologicznych,
- nabiału bez żadnych dodatków i ulepszaczy,
- dobrej jakości mąki i cukru,
- ekologicznych owoców,
- tylko i wyłącznie belgijskiej czekolady.
Korzystamy z sezonowych produktów, nasze menu zmienia się w zależności od pory roku. W naszej pracowni cukierniczej stale pojawiają się nowości. Zachęcamy do skosztowania naszych klasyków:
- sernik tradycyjny z polewą z czekolady,
- szarlotka waniliowa,
- mini bezy Pavlovej w różnych odsłonach,
- brownie z migdałami i inne ciasta czekoladowe
- cynamonki z polewą waniliową,
- tarty
Tygodniowy grafik wypieków drożdżowych:
WTOREK – CYNAMONKI I BRIOSZKI
ŚRODA – CROISSANTY MAŚLANE I Z CZEKOLADĄ LUB MIGDAŁOWE
CZWARTEK – PĄCZKI I DONUTY
PIĄTEK CROISSANTY MAŚLANE, Z CZEKOLADĄ LUB MIGDAŁOWE
SOBOTA PISTACJANKI
NIEDZIELA – CYNAMONKI
Wszystkie pozycje z naszego menu dostępne są nie tylko w naszym lokalu, ale również na wynos. W ofercie znajdują się wypieki bezglutenowe.
O wszystkich nowościach informujemy na bieżąco na naszym fanpagu na Facebooku oraz na Instagramie. Zapraszamy do śledzenia!
KAWA I HERBATA
Kawa, którą podajemy, wypalana jest przez „Pożegnanie z Afryką” – rodzinną palarnię kawy, która od 25 lat wprowadza w świat doskonałych ziaren z całego świata. Dla naszej cukierni przygotowali spersonalizowaną (zastrzeżoną tylko dla jednego klienta) mieszankę ziaren.
Oferujemy duży wybór herbat sypanych – klasyki takie jak czarna cejlońska herbata, zielona liściasta herbata, czy Earl Grey oraz herbaty owocowe i liczne mieszanki herbat zielonych z dodatkami.
GORĄCA BELGIJSKA CZEKOLADA
Zachęcamy do skosztowania prawdziwej, gęstej i gorącej belgijskiej czekolady, którą przyrządzamy codziennie na świeżo w naszej pracowni cukierniczej.
Polecamy z dodatkami, które świetnie podkreślają i wzbogacają smak czekolady:
- świeże owoce,
- domowa bita śmietana,
- gałka lodów.